Hovatek Forum MOBILE Android Tecno m3s is dead, any fix?
Try our Online TWRP Builder..its free!
Can't login? Please, reset your password.


Tecno m3s is dead, any fix?

Tecno m3s is dead, any fix?

munemugo
munemugo
munemugo
Techie Member
59
28-02-2020, 05:16 PM
#1



How can I fix a dead tecno m3s after flashing a wrong firmware mtk6572. Can't boot cwm recovery on it & am getting errors when I try to flash via SP Flash tool or Miracle box.
If there's a fix kindly help.

Sent from my TECNO-W3 using Hovatek Mobile
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
28-02-2020, 05:46 PM
#2
(28-02-2020, 05:16 PM)munemugo How can I fix a dead tecno m3s after flashing a wrong firmware mtk6572. Can't boot cwm recovery on it & am getting errors when I try to flash via SP Flash tool or Miracle box.
If there's a fix kindly help.

Sent from my TECNO-W3 using Hovatek Mobile

take out / reinsert the battery then reflash the correct firmware, if you get an error then attach a full screenshot of the tool and error message
munemugo
munemugo
munemugo
Techie Member
59
29-02-2020, 09:51 AM
#3
take out / reinsert the battery then reflash the correct firmware, if you get an error then attach a full screenshot of the tool and error message.

Still getting error
https://mega.nz/#!nehD3AQC!Gf-wPXONnq3fo...pESSYzgv0E

https://mega.nz/#!eTpygSoD!BMzIGXJVGG378...2hm5jMEQJ4

https://mega.nz/#!DCAm3Qqa!CJoo_jdMEEcB0...peSviahZac

https://mega.nz/#!uTYWBaBK!Lh5MX--ff5IO8...fSs7KHsZlY
This post was last modified: 29-02-2020, 11:13 AM by munemugo.
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
29-02-2020, 07:17 PM
#4
(29-02-2020, 09:51 AM)munemugo Still getting error
...

quite possible that the emmc chip is faulty, do you have a dongle such as cm2? if yes, you can try checking the emmc (flash ic)
if you don't, you can try doing a ram test using the guide @ https://www.hovatek.com/forum/thread-21972.html . ram test in sp flash does not provide enough info compared to cm2 test
munemugo
munemugo
munemugo
Techie Member
59
12-03-2020, 02:39 PM
#5




quite possible that the emmc chip is faulty, do you have a dongle such as cm2? if yes, you can try checking the emmc (flash ic)
if you don't, you can try doing a ram test using the guide @ https://www.hovatek.com/forum/thread-21972.html . ram test in sp flash does not provide enough info compared to cm2 test
[/quote]

Thanks
Have done ram test can i share the results? Is there a fix if its faulty?


Sent from my TECNO-W3 using Hovatek Mobile
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
13-03-2020, 10:14 AM
#6
(12-03-2020, 02:39 PM)munemugo Thanks
Have done ram test can i share the results? ...

yes, you're free to share the result


(12-03-2020, 02:39 PM)munemugo ...Is there a fix if its faulty?

Sent from my TECNO-W3 using Hovatek Mobile

if emmc seems looses placed on the board, you can try to fit it back properly, if not then reball emmc
but if emmc is in readonly mode (cm2 will be able to give this info which is why it's preferred) then you'll have to replace emmc
munemugo
munemugo
munemugo
Techie Member
59
13-03-2020, 02:46 PM
#7
Results

https://mega.nz/#!mDYEDAZS!bMUg2kNtOHYsX...vF1yYdDB5M

Sent from my TECNO-W3 using Hovatek Mobile
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
13-03-2020, 10:25 PM
#8
(13-03-2020, 02:46 PM)munemugo Results

https://mega.nz/#!mDYEDAZS!bMUg2kNtOHYsX...vF1yYdDB5M

Sent from my TECNO-W3 using Hovatek Mobile

ramtest shows emmc is detected but as i already mentioned, spft won't tell you if emmc is in readonly mode only dongle such cm2 will give such info
This post was last modified: 13-03-2020, 10:30 PM by X3non.
Users browsing this thread:
 1 Guest(s)
Users browsing this thread:
 1 Guest(s)
YtWhTl
live chat
whatsapp telegram