Hovatek Forum MOBILE Android [Please help] Error while installing OTA
Try our Online TWRP Builder..its free!
Can't login? Please, reset your password.


[Please help] Error while installing OTA

[Please help] Error while installing OTA

Pages (2): 1 2 Next
Espera Awo
Espera Awo
Espera Awo
Enthusiastic Member
8
08-04-2018, 10:28 PM
#1



Hello!!!
I own an TECNO Spark K7+. Today I've got an OTA update from V98 to V180. I've tried multiple times to install it but I always end up with an eMMC error stating that eMMC has some unexpected files. In fact, I was rooted with TWRP installed but I've removed both of them before doing that update. I've downgraded the phone to V73 with SP Flash tool. But still getting the same error. I don't know if it means that I would have to repartition my phone cause that's not normal. I've flashed it multiples times but am still getting the same error. Please, tell me what to do.
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
09-04-2018, 12:37 PM
#2
(08-04-2018, 10:28 PM)Espera Awo Hello!!!
I own an TECNO Spark K7+. Today I've got an OTA update from V98 to V180. I've tried multiple times to install it but I always end up with an eMMC error stating that eMMC has some unexpected files. In fact, I was rooted with TWRP installed but I've removed both of them before doing that update. I've downgraded the phone to V73 with SP Flash tool. But still getting the same error. I don't know if it means that I would have to repartition my phone cause that's not normal. I've flashed it multiples times but am still getting the same error. Please, tell me what to do.

Attach a full screenshot / picture of this error message

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
Espera Awo
Espera Awo
Espera Awo
Enthusiastic Member
8
10-04-2018, 03:16 AM
#3
(09-04-2018, 12:37 PM)hovatek
(08-04-2018, 10:28 PM)Espera Awo Hello!!!
I own an TECNO Spark K7+. Today I've got an OTA update from V98 to V180. I've tried multiple times to install it but I always end up with an eMMC error stating that eMMC has some unexpected files. In fact, I was rooted with TWRP installed but I've removed both of them before doing that update. I've downgraded the phone to V73 with SP Flash tool. But still getting the same error. I don't know if it means that I would have to repartition my phone cause that's not normal. I've flashed it multiples times but am still getting the same error. Please, tell me what to do.

Attach a full screenshot / picture of this error message

Here you have. I have tried everything, even full formating ¨+ Download with SP Flash tool with no luck.
This post was last modified: 10-04-2018, 03:18 AM by Espera Awo.
Attached Files
.jpg
WIN_20180409_00_34_17_Pro.jpg
Size: 164.75 KB / Downloads: 8
xerxes
xerxes
xerxes
Senior Member
8,357
10-04-2018, 11:29 AM
#4
(10-04-2018, 03:16 AM)Espera Awo Here you have. I have tried everything, even full formating ¨+ Download with SP Flash tool with no luck.

It seems like you're trying to install an update.zip file that is incompatible with your device.
Where did you get the update.zip file and how did you know that it is for your exact build?
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
10-04-2018, 11:33 AM
#5



(10-04-2018, 03:16 AM)Espera Awo [quote='hovatek' pid='133771' dateline='1523273827']
Here you have. I have tried everything, even full formating ¨+ Download with SP Flash tool with no luck.

There's a problem with boot.img.
How did you unroot?
Also answer @innagee's question
This post was last modified: 10-04-2018, 11:34 AM by hovatek.

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
Brian109
Brian109
Brian109
Enthusiastic Member
8
10-04-2018, 12:18 PM
#6
Hello!!!
I also have the same problem with my tecno cx pro with the build number CX-H501DEFG-N-170829V143. I have been trying to update it to this (CX-H501DEFG-N-171109V159) version through ota but it shows error during the update in recovery mode,
When I just bought the phone for the first time I did manage to update it, I later rooted it and after doing one or two things I bricked the phone to the extent that it could not even charge or show any signs of life. Luckily enough I managed to get the phone back to life using sp flash tools and it is working normally.Now I can't update it to the through ota.
xerxes
xerxes
xerxes
Senior Member
8,357
10-04-2018, 03:25 PM
#7
(10-04-2018, 12:18 PM)Brian109 Hello!!!
I also have the same problem with my tecno cx pro with the build number CX-H501DEFG-N-170829V143.   I have been trying to update it to this (CX-H501DEFG-N-171109V159)  version through ota but it shows error during the update in recovery mode,
When I just bought the phone for the first time I did manage to update it, I later  rooted it and  after doing one or two things I bricked the phone to the extent that it could not even  charge or show any signs of life. Luckily enough I managed to get the phone back to life using sp flash tools and it is working normally.Now  I can't update it to the through ota.

Please create a new thread, this is someone else's support thread.
See https://www.hovatek.com/forum/thread-514.html for how to create a thread.
Espera Awo
Espera Awo
Espera Awo
Enthusiastic Member
8
12-04-2018, 03:26 AM
#8
(10-04-2018, 11:29 AM)innagee
(10-04-2018, 03:16 AM)Espera Awo Here you have. I have tried everything, even full formating ¨+ Download with SP Flash tool with no luck.

It seems like you're trying to install an update.zip file that is incompatible with your device.
Where did you get the update.zip file and how did you know that it is for your exact build?

Hello, it's an OTA update. Everytime I connect to WiFi and check for new update, it's pops up in the update menu and it download the update by itself from TECNO. An not trying to flash it, it's an OTA update.
Attached Files
.jpg
WIN_20180412_03_24_53_Pro.jpg
Size: 147.77 KB / Downloads: 1
Espera Awo
Espera Awo
Espera Awo
Enthusiastic Member
8
12-04-2018, 03:29 AM
#9
(10-04-2018, 11:33 AM)hovatek
(10-04-2018, 03:16 AM)Espera Awo
(09-04-2018, 12:37 PM)hovatek Here you have. I have tried everything, even full formating ¨+ Download with SP Flash tool with no luck.

There's a problem with boot.img.
How did you unroot?
Also answer @innagee's question
That's what I thought first too, reflashed multiple times boot with SP Flash Tool with no success. Even formatted whole device but still getting the error. I don't know how to explain this. I unrooted it by uninstalling Magisk and it's removed root. After formatting, there is no more root, right?
This post was last modified: 12-04-2018, 03:30 AM by Espera Awo.
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
12-04-2018, 11:02 AM
#10
(12-04-2018, 03:29 AM)Espera Awo That's what I thought first too, reflashed multiple times boot with SP Flash Tool with no success. Even formatted whole device but still getting the error. I don't know how to explain this. I unrooted it by uninstalling Magisk and it's removed root. After formatting, there is no more root, right?

Something isn't right...
1. How exactly did you format
2. Did you flash the full firmware and what's the build number of the full firmware you flashed (if you did)
3. Try flashing v158 @ https://www.hovatek.com/forum/thread-20510.html

Another issue could be that source (update.zip) is older than target
This post was last modified: 12-04-2018, 11:15 AM by hovatek.

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
Pages (2): 1 2 Next
Users browsing this thread:
 1 Guest(s)
Users browsing this thread:
 1 Guest(s)
YtWhTl
live chat
whatsapp telegram