Hovatek Forum MOBILE Android Tecno camon 17 CG6 -DA or Auth verification failed
Try our Online TWRP Builder..its free!
Can't login? Please, reset your password.


Tecno camon 17 CG6 -DA or Auth verification failed

Tecno camon 17 CG6 -DA or Auth verification failed

saberinsky
saberinsky
saberinsky
Enthusiastic Member
5
21-03-2024, 01:11 PM
#1



In trying to fix bootloop, i have flashed at least 10 different stock rom for this model.
The default DA with sp flashtool doent work so i use Tecno_Camon_17P_CG7_DA. it flashes rom successfully but None worked. I either get either boot loop or stuck logo.
I then tried https://www.hovatek.com/forum/thread-37957.html. The processes work fine with python and so on, with protection disabled etc but again when i try to flash with default DA i get message :
Error 0xC0010001)
Message: ERROR: STATUS_ERR  (0xC0010001)
Meaning DA or Auth verification failed

If i use the Tecno_Camon_17P_CG7_DA  the flash goes to the end ok (with green tick) but doesnt boot. Before i flashed first time, under recovery mode i saw build number as 230420V3301 but I cannot find that stock ROM
Gargoyle
Gargoyle
Gargoyle
Contributor
504
23-03-2024, 06:52 AM
#2
CG6-H696UVWBc-S-OP-230420V3709
saberinsky
saberinsky
saberinsky
Enthusiastic Member
5
23-03-2024, 08:05 PM
#3
thanks, i already tried with this ROM but I get this error:
No-efuse State
your software is efuse, but your device is no-efuse
i have tried with the latest android 12 ROM (here nothing happens, not even the logo comes up)
i have tried with sp flash tool, transsion software download, mtkclient, miracle thunder and MTK_Client_Tool_V5.5_NUSANTARA (which doesnt load anyway on my win10)
i have tried DOWNLOAD only, format + download.
Dont know whats left to try
maxpayne
maxpayne
maxpayne
Intern
3,064
26-03-2024, 11:59 AM
#4
(23-03-2024, 08:05 PM)saberinsky thanks, i already tried with this ROM but I get this error:
No-efuse State
your software is efuse, but your device is no-efuse
i have tried with the latest android 12 ROM (here nothing happens, not even the logo comes up)
i have tried with sp flash tool, transsion software download, mtkclient, miracle thunder and MTK_Client_Tool_V5.5_NUSANTARA (which doesnt load anyway on my win10)
i have tried DOWNLOAD only, format + download.
Dont know whats left to try

Have you tried any CG6-H696UVW ROM instead of CG6-H696UVWBc?
I also suggest you try unlocking the bootloader in mtk client, maybe that'll give the phone better appetite for incompatible ROMs

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
saberinsky
saberinsky
saberinsky
Enthusiastic Member
5
26-03-2024, 02:31 PM
#5



yes I tried with CG6-H696UVW-R-OP-210803V599 but its the same bootloop.
Also tried unlocking bootloader but it fails. Tried all these commands "fastboot flashing unlock" and "fastboot oem unlock". Device is recognized but unlock fails, i think its because the developer options wasnt enabled before.
maxpayne
maxpayne
maxpayne
Intern
3,064
04-04-2024, 09:49 AM
#6
(26-03-2024, 02:31 PM)saberinsky yes I tried with CG6-H696UVW-R-OP-210803V599 but its the same bootloop.
Also tried unlocking bootloader but it fails. Tried all these commands "fastboot flashing unlock" and "fastboot oem unlock". Device is recognized but unlock fails, i think its because the developer options wasnt enabled before.

I meant to unlock bootloader with mtk client not fastboot

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
saberinsky
saberinsky
saberinsky
Enthusiastic Member
5
04-04-2024, 03:03 PM
#7
I did unlock it both with fastboot (got orange state) and flashed ROM with spflashtool using mtk bypass to overcome the DA issue, but still got bootloop. Then I locked it and flashed it again. No change.
I then unlocked it with mtkclient gui which gave me "dm verity corruption. your device is corrupt and cannot be trusted" i flashed with spflash. it gives the tecno logo, the above error msg and goes off

I have tried using aftersales tool but version v4.1901.23.17 gives me DA connection error DA invalid even after first running bypass succesfully. I have tried with both methods, the mtk tool and the python command line.

Version V5.2108.02.9 doesnt run at all, gives lge0001 error server name could not be resolved.
maxpayne
maxpayne
maxpayne
Intern
3,064
04-04-2024, 03:58 PM
#8
(04-04-2024, 03:03 PM)saberinsky I did unlock it both with fastboot (got orange state) and flashed ROM with spflashtool using mtk bypass to overcome the DA issue, but still got bootloop. Then I locked it and flashed it again. No change.
I then unlocked it with mtkclient gui which gave me "dm verity corruption. your device is corrupt and cannot be trusted" i flashed with spflash. it gives the tecno logo, the above error msg and goes off

I have tried using aftersales tool but version v4.1901.23.17 gives me DA connection error DA invalid even after first running bypass succesfully. I have tried with both methods, the mtk tool and the python command line.

Version V5.2108.02.9 doesnt run at all, gives lge0001 error server name could not be resolved.

Try flash blank vbmeta to /vbmeta partition https://www.hovatek.com/forum/thread-32719.html
then format/erase cache, metadata, userdata and md_udc in mtk client and try reboot.
try to stick with roms stuck at logo

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
saberinsky
saberinsky
saberinsky
Enthusiastic Member
5
05-04-2024, 12:50 AM
#9
i did that. flashed vbmeta ok, deleted metadata, userdata and md_udc in mtk client ok. mtkclient has no option for erase cache right? And neither does the recovery menu. I can only do factory reset which I did.
the first time i ran factory reset I got "libfs_mgr failed to mount"
second time it wiped data
On the the first boot it gave "dm verity corruption msg" and went into fastboot mode. Then rebooted itself, gave me the logo and the dm verity and goes off.
maxpayne
maxpayne
maxpayne
Intern
3,064
17-04-2024, 07:00 PM
#10
(05-04-2024, 12:50 AM)saberinsky i did that. flashed vbmeta ok, deleted metadata, userdata and md_udc in mtk client ok. mtkclient has no option for erase cache right? And neither does the recovery menu. I can only do factory reset which I did.
the first time i ran factory reset I got "libfs_mgr failed to mount"
second time it wiped data
On the the first boot it gave "dm verity corruption msg" and went into fastboot mode. Then rebooted itself, gave me the logo and the dm verity and goes off.

The possibilities I see are:
1. Problem with the DA (least likely)
2. Incompatible firmware
3. The firmware isn't actually getting flashed
4. Bootloader is locked / verified boot isn't being disabled.

Let's take 1 first
Instead of using the custom DA, use this instead https://www.hovatek.com/forum/thread-46342.html (use the default DA in SP flash tool).

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
Users browsing this thread:
 1 Guest(s)
Users browsing this thread:
 1 Guest(s)
YtWhTl
live chat
whatsapp telegram