Hovatek Forum MOBILE Android "Treble rom" Bluetooth sound drops.
Try our Online TWRP Builder..its free!
Can't login? Please, reset your password.


"Treble rom" Bluetooth sound drops.

"Treble rom" Bluetooth sound drops.

Gargoyle
Gargoyle
Gargoyle
Contributor
505
03-08-2022, 05:05 PM
#1



Hello,

I have such a minor problem with bluetooth on treble rom, I tried many, all known, android 10,11,12.

The problem is sound drops, when playing online and offline with connected 2.4GHz wifi, there is no problem with 5GHz and mobile data.

The devices are, Unisoc SC9863A "Only 2.4HGz" and UMS512/Tiger T610
With factory rom this problem does not occur.

The Tecno KG6k with MediaTek didn't have this problem, I'm currently testing KaleidoscopeOS, it seems that there will be a driver problem with Unisoc?

All have A2DP disabled.
maxpayne
maxpayne
maxpayne
Intern
3,601
04-08-2022, 10:07 PM
#2
(03-08-2022, 05:05 PM)Gargoyle Hello,

I have such a minor problem with bluetooth on treble rom, I tried many, all known, android 10,11,12.

The problem is sound drops, when playing online and offline with connected 2.4GHz wifi, there is no problem with 5GHz and mobile data.

The devices are, Unisoc SC9863A "Only 2.4HGz" and UMS512/Tiger T610
With factory rom this problem does not occur.

The Tecno KG6k with MediaTek didn't have this problem, I'm currently testing KaleidoscopeOS, it seems that there will be a driver problem with Unisoc?

All have A2DP disabled.

Does the sound pickup when you restart the bluetooth. My guess is its some kind of interference

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
Gargoyle
Gargoyle
Gargoyle
Contributor
505
05-08-2022, 04:05 AM
#3
(04-08-2022, 10:07 PM)maxpayne
(03-08-2022, 05:05 PM)Gargoyle Hello,

I have such a minor problem with bluetooth on treble rom, I tried many, all known, android 10,11,12.

The problem is sound drops, when playing online and offline with connected 2.4GHz wifi, there is no problem with 5GHz and mobile data.

The devices are, Unisoc SC9863A "Only 2.4HGz" and UMS512/Tiger T610
With factory rom this problem does not occur.

The Tecno KG6k with MediaTek didn't have this problem, I'm currently testing KaleidoscopeOS, it seems that there will be a driver problem with Unisoc?

All have A2DP disabled.

Does the sound pickup when you restart the bluetooth. My guess is its some kind of interference

It was behaving strangely, the problem was also on the stock rom, 5ghz wifi + bluetooth, if I left both active and restarted the device, the wifi connected but the connection was without internet.

The problem was solved by changing the default values of AVRCP 1.5 to 1.6 and MAP 1.2 to 1.4
maxpayne
maxpayne
maxpayne
Intern
3,601
05-08-2022, 06:12 AM
#4
(05-08-2022, 04:05 AM)Gargoyle It was behaving strangely, the problem was also on the stock rom, 5ghz wifi + bluetooth, if I left both active and restarted the device, the wifi connected but the connection was without internet.

The problem was solved by changing the default values of AVRCP 1.5 to 1.6 and MAP 1.2 to 1.4

OK

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
Users browsing this thread:
 1 Guest(s)
Users browsing this thread:
 1 Guest(s)
YtWhTl