Hovatek Forum MOBILE Android Stock on custom recovery (infinix hot 4)
Try our Online TWRP Builder..its free!
Can't login? Please, reset your password.


Stock on custom recovery (infinix hot 4)

Stock on custom recovery (infinix hot 4)

Pages (2): 1 2 Next
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Junior Member
33
11-04-2018, 08:39 AM
#1



Good day Hovatek.  am the guy from the thread below.. rooted my infinix hot 4 via unlocking the bootloader.

https://www.hovatek.com/forum/thread-21175.html


so yesterday i tried  to formate/factory reset my phone and it booted into recovery mode (philz 6) and and its has been stocked on it. i tried restarting the phone but it always come on with the custom recovery. even tried rebooting from recovery but still ends up booting into recovery. like a loop. what do i do?
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
11-04-2018, 12:13 PM
#2
(11-04-2018, 08:39 AM)Ernest Ogberahwe Good day Hovatek.  am the guy from the thread below.. rooted my infinix hot 4 via unlocking the bootloader.

https://www.hovatek.com/forum/thread-21175.html


so yesterday i tried  to formate/factory reset my phone and it booted into recovery mode (philz 6) and and its has been stocked on it. i tried restarting the phone but it always come on with the custom recovery. even tried rebooting from recovery but still ends up booting into recovery. like a loop. what do i do?

Im guessing you selected that from Settings > Backup & reset.
Something must have happened at the /system level.
Did you make any change(s) at the /system level before the factory reset?
BTW, I believe you backed up your firmware before rooting right?
This post was last modified: 11-04-2018, 12:14 PM by hovatek.

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Junior Member
33
11-04-2018, 08:37 PM
#3
(11-04-2018, 12:13 PM)hovatek Im guessing you selected that from Settings > Backup & reset.
Something must have happened at the /system level.
Did you make any change(s) at the /system level before the factory reset?
BTW, I believe you backed up your firmware before rooting right?

Yes i did that  from Settings > Backup & reset. and it rebooted in recovery to complete the factory reset and since then doesn't boot into sytem. just stock at recovery. Even when trying to charge the phone while its switched off it will just boot up into the recovery.

No, i did not make any changes at the system level before factory reset.

By firmware .. are you refering to these:

Boot.bin
LK.bin
Logo.bin
MT6580_Android_scatter
Preloader.bin
Recovery.IMG
Secro.bin
Nvram.bin
Nvdatabin

if yes. i have the backup before i rooted. i still have those files. the only backup i didnt make before or after the root was the phone's Rom.

so what' should i do next?? 

Note: i still have miracle box if its going to be useful
Attached Files
.png
Capture.PNG
Size: 6.68 KB / Downloads: 3
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
12-04-2018, 10:33 AM
#4
(11-04-2018, 08:37 PM)Ernest Ogberahwe Yes i did that  from Settings > Backup & reset. and it rebooted in recovery to complete the factory reset and since then doesn't boot into sytem. just stock at recovery. Even when trying to charge the phone while its switched off it will just boot up into the recovery.

No, i did not make any changes at the system level before factory reset.

By firmware .. are you refering to these:

Boot.bin
LK.bin
Logo.bin
MT6580_Android_scatter
Preloader.bin
Recovery.IMG
Secro.bin
Nvram.bin
Nvdatabin

if yes. i have the backup before i rooted. i still have those files. the only backup i didnt make before or after the root was the phone's Rom.

so what' should i do next?? 

Note: i still have miracle box if its going to be useful

This isn't a full backup. system.bin is missing? You were supposed to backup your full rom
good thing the full stock rom is listed @ https://www.hovatek.com/forum/thread-19956.html ; download it and flash using SP flash tool @ https://www.hovatek.com/forum/thread-159.html
This post was last modified: 12-04-2018, 05:06 PM by X3non.

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Junior Member
33
13-04-2018, 08:44 PM
#5



(12-04-2018, 10:33 AM)hovatek This isn't a full backup. system.bin is missing? You were supposed to backup your full rom
good thing the full stock rom is listed @ https://www.hovatek.com/forum/thread-19956.html ; download it and flash using SP flash tool @ https://www.hovatek.com/forum/thread-159.html


i downloaded the stock rom v163 because that was the version on my phone. but while unzipping the contents of the zip file, there was an error that the system.bin could not be copied because it is corrupted. every other file was unzipped except the system.bin and thats like the most important file required when flashing rom.

i was thinking the error was due to the fact that while downloading the zip package of 1.5GB, there were break up in network data and switching of networks to another which left the downloading to be paused and resumed later. Maybe thats the cause of the error.

I will try again to download the zip package at a full lenght. and see if the content can be unzipped.

note: Sp flash tools not detecting my phone or any other phone and i have all drivers installed only miracle box detects my phone. My question is is it safe to use miracle box for flashing ROM??
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,610
14-04-2018, 10:59 AM
#6
(13-04-2018, 08:44 PM)Ernest Ogberahwe note: Sp flash tools not detecting my phone or any other phone and i have all drivers installed only miracle box detects my phone. My question is is it safe to use miracle box for flashing ROM??

That Sp flash tool isn't detecting phones means you need to look closer at your drivers (uninstall then reinstall)
Miracle Box is alright so far you have a Miracle Box compatible rom.
This post was last modified: 14-04-2018, 11:03 AM by hovatek.

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
xerxes
xerxes
xerxes
Senior Member
8,357
14-04-2018, 11:05 AM
#7
(13-04-2018, 08:44 PM)Ernest Ogberahwe
(12-04-2018, 10:33 AM)hovatek This isn't a full backup. system.bin is missing? You were supposed to backup your full rom
good thing the full stock rom is listed @ https://www.hovatek.com/forum/thread-19956.html ; download it and flash using SP flash tool @ https://www.hovatek.com/forum/thread-159.html


i downloaded the stock rom v163 because that was the version on my phone. but while unzipping the contents of the zip file, there was an error that the system.bin could not be copied because it is corrupted. every other file was unzipped except the system.bin and thats like the most important file required when flashing rom.

i was thinking the error was due to the fact that while downloading the zip package of 1.5GB, there were break up in network data and switching of networks to another which left the downloading to be paused and resumed later. Maybe thats the cause of the error.

I will try again to download the zip package at a full lenght. and see if the content can be unzipped.

note: Sp flash tools not detecting my phone or any other phone and i have all drivers installed only miracle box detects my phone. My question is is it safe to use miracle box for flashing ROM??

Uninstall all vcom drivers using USBDeview @ https://www.hovatek.com/forum/thread-7660.html
Install VCOM drivers using https://www.hovatek.com/forum/thread-440.html
Let know if SP flash tool detect your phone.
This post was last modified: 14-04-2018, 11:06 AM by xerxes.
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Junior Member
33
15-04-2018, 01:46 AM
#8
That Sp flash tool isn't detecting phones means you need to look closer at your drivers (uninstall then reinstall)
Miracle Box is alright so far you have a Miracle Box compatible rom.
[/quote]


Please seems the link for version v163 has been removed!! Can you help me out?
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Ernest Ogberahwe
Junior Member
33
15-04-2018, 01:47 AM
#9
(14-04-2018, 10:59 AM)hovatek That Sp flash tool isn't detecting phones means you need to look closer at your drivers (uninstall then reinstall)
Miracle Box is alright so far you have a Miracle Box compatible rom.

Please seems the link for version v163 has been removed!! Can you help me out?

Or can I download a smaller or higher version instead?? If yes, which one would you recommend??
This post was last modified: 15-04-2018, 02:07 AM by Ernest Ogberahwe.
sami
sami
sami
Junior Member
21
15-04-2018, 10:37 AM
#10
(11-04-2018, 08:39 AM)Ernest Ogberahwe Good day Hovatek.  am the guy from the thread below.. rooted my infinix hot 4 via unlocking the bootloader.

https://www.hovatek.com/forum/thread-21175.html


so yesterday i tried  to formate/factory reset my phone and it booted into recovery mode (philz 6) and and its has been stocked on it. i tried restarting the phone but it always come on with the custom recovery. even tried rebooting from recovery but still ends up booting into recovery. like a loop. what do i do?
HI bro why dont you download the firmware and flash it
Pages (2): 1 2 Next
Users browsing this thread:
 2 Guest(s)
Users browsing this thread:
 2 Guest(s)
YtWhTl
live chat
whatsapp telegram