Hovatek Forum MOBILE Android [Please help] Issues with my infinix hot 4 x557
Try our Online TWRP Builder..its free!
Can't login? Please, reset your password.


[Please help] Issues with my infinix hot 4 x557

[Please help] Issues with my infinix hot 4 x557

Pages (2): 1 2 Next
manga041
manga041
manga041
Enthusiastic Member
11
20-02-2018, 10:14 AM
#1



Hello! I think I did something wrong to my infinix hot 4 during downgrading it from os7 to os6. It doesn’t power on at all. It doesn’t display anything on the screen. Even lights! It happened after a successful flashing in SP flash tool. Please, help me!!
xerxes
xerxes
xerxes
Senior Member
8,357
20-02-2018, 01:42 PM
#2
(20-02-2018, 10:14 AM)manga041 Hello! I think I did something wrong to my infinix hot 4 during downgrading it from os7 to os6. It doesn’t power on at all. It doesn’t display anything on the screen. Even lights! It happened after a successful flashing in SP flash tool. Please, help me!!

Did you take backup of your Nougat firmware before downgrading to Marshmallow?
Also, where did you get the marshmallow firmware and does it match with your device build no.?
This post was last modified: 21-02-2018, 11:15 AM by hovatek.
manga041
manga041
manga041
Enthusiastic Member
11
20-02-2018, 09:34 PM
#3
(20-02-2018, 01:42 PM)innagee
(20-02-2018, 10:14 AM)manga041 Hello! I think I did something wrong to my infinix hot 4 during downgrading it from os7 to os6. It doesn’t power on at all. It doesn’t display anything on the screen. Even lights! It happened after a successful flashing in SP flash tool. Please, help me!!

Did you take backup of your Nougat firmware before downgrading to Marshmallow?
Also, where did you get the marshmallow firmware and does it matched with your device build no.?

No I did not take a backup of the Nougat.
I just later found out that I used an “Infinix hot 4 pro x556” firmware on the x557. Possibly, that’s wat caused the issue.
About the build number, I have no idea.
xerxes
xerxes
xerxes
Senior Member
8,357
20-02-2018, 11:38 PM
#4
(20-02-2018, 09:34 PM)manga041
(20-02-2018, 01:42 PM)innagee
(20-02-2018, 10:14 AM)manga041 Hello! I think I did something wrong to my infinix hot 4 during downgrading it from os7 to os6. It doesn’t power on at all. It doesn’t display anything on the screen. Even lights! It happened after a successful flashing in SP flash tool. Please, help me!!

Did you take backup of your Nougat firmware before downgrading to Marshmallow?
Also, where did you get the marshmallow firmware and does it matched with your device build no.?

No I did not take a backup of the Nougat.
I just later found out that I used an “Infinix hot 4 pro x556” firmware on the x557. Possibly, that’s wat caused the issue.
About the build number, I have no idea.

Is your PC still detecting your phone?
manga041
manga041
manga041
Enthusiastic Member
11
21-02-2018, 12:15 AM
#5



(20-02-2018, 11:38 PM)innagee
(20-02-2018, 09:34 PM)manga041
(20-02-2018, 01:42 PM)innagee
(20-02-2018, 10:14 AM)manga041 Hello! I think I did something wrong to my infinix hot 4 during downgrading it from os7 to os6. It doesn’t power on at all. It doesn’t display anything on the screen. Even lights! It happened after a successful flashing in SP flash tool. Please, help me!!

Did you take backup of your Nougat firmware before downgrading to Marshmallow?
Also, where did you get the marshmallow firmware and does it matched with your device build no.?

No I did not take a backup of the Nougat.
I just later found out that I used an “Infinix hot 4 pro x556” firmware on the x557. Possibly, that’s wat caused the issue.
About the build number, I have no idea.

Is your PC still detecting your phone?

No it has stopped!
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,612
21-02-2018, 11:17 AM
#6
(21-02-2018, 12:15 AM)manga041 No it has stopped!

Download a scatter file and recovery.img at https://www.hovatek.com/forum/thread-19956.html then retry flashing.
You might need to have the battery taken out and reinserted

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
manga041
manga041
manga041
Enthusiastic Member
11
21-02-2018, 10:50 PM
#7
I loosed the phone and disconnected and connected back the battery connectors because its an inbuilt battery but still the computer doesn’t detect the phone.
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,612
22-02-2018, 10:35 AM
#8
(21-02-2018, 10:50 PM)manga041 I loosed the phone and disconnected and connected back the battery connectors because its an inbuilt battery but still the computer doesn’t detect the phone.

Hold both Volume up and down buttons when connecting to PC for flashing

Note!
We have a reply schedule for Free Support. Please upgrade to Private Support if you can't wait.
manga041
manga041
manga041
Enthusiastic Member
11
23-02-2018, 12:38 PM
#9
(21-02-2018, 11:17 AM)hovatek
(21-02-2018, 12:15 AM)manga041 No it has stopped!

Download a scatter file and recovery.img then retry flashing.
You might need to have the battery taken out and reinserted

I downloaded both the scatter file and the recovery.img

I did the vol up and down too and it worked. When I connected the phone to start d flashing process, It started but it failed with an error dialogue box saying:

BROM ERROR : S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAIL (0x13BE)

[EMI] Obtain DRAM Failed!
[HINT]:
Please check your load matches to your target which is to be downloaded.
hovatek
hovatek
hovatek
Administrator
49,612
23-02-2018, 04:25 PM
#10
(23-02-2018, 12:38 PM)manga041 I downloaded both the scatter file and the recovery.img

I did the vol up and down too and it worked. When I connected the phone to start d flashing process, It started but it failed with an error dialogue box saying:
...


attach a full screenshot of SPft window when you get this error message
Pages (2): 1 2 Next
Users browsing this thread:
 2 Guest(s)
Users browsing this thread:
 2 Guest(s)
YtWhTl
live chat
whatsapp telegram